Každý si jistě vybaví ty romantické chvíle u táboráku, kdy se s písničkami v trampském a country stylu setkal. Jsme rádi, že na melodii těchto písní dokážeme i zatančit. Stali se z nás tedy přátelé country (nejen tanců), i když mnozí jimi byli už dávno před tím...

zkoušky v tělocvičně

zkoušky v tělocvičně
Zkoušíme v malé tělocvičně ZŠ v úterý od 19:00 hodin.

pondělí 22. září 2014

Jak bylo v Bludově


Po roce jsme se natěšeni vypravili do Bludova na třídenní taneční seminář s Mírou Procházkou ze Šumaváčku. Seminář pořádali pohodoví Pohodáři, kteří nezklamali a připravili bezvadnou akci, za což jim patří náš hlubokosklon.
V pátek jsme díky kolonám na dálnici přijeli se zpožděním, to už byla výuka v plném proudu. Hned jsme naskočili na parket a vítání jsme si nechali až na přestávku. Páteční část výuky skončila v pozdních večerních hodinách, následovalo ubytování U Kláry a nezbytná pyžamová párty.
V sobotu se tancovalo do oběda, místo poledního klidu pro nás hostitelé domluvili prohlídku bludovského zámku, kterým nás provedla sama majitelka, paní hraběnka Karla Mornstein – Zierotin, potomek šlechtického rodu Žerotínů. Zámek není veřejně přístupný, o to byla jeho návštěva zajímavější. Po prohlídce jsme spěchali zpátky na seminář a tancovali až do pozdních večerních hodin.
A pak přišel ….. kde se vzal – tu se vzal ..… kouzelník. Na podiu předvedl několik triků a pak pokračoval přímo u našeho stolu, kde nám ukázal úžasné triky s kartami a jinými rekvizitami. I když byl přímo mezi námi, oči jsme si mohli vykoukat, marně jsme sledovali, jak je dělá.

Víkendový taneční maraton skončil v neděli před obědem. Rozloučili jsme se s výbornou partou a po vydatném obědě U Kláry jsme pak příjemně unaveni a plni dojmů vyrazili k domovu. Už teď se těšíme na příští rok, na pohodové tancování s pohodovými kamarády nejen z Bludova. Snad jen těch košilí přibalíme ještě trochu víc, nestačily schnout. 

Na Rajčeti jsou fotky z prvního dne výuky v Bludově.
Fotky z druhého dne ZDE a ze třetího dne ZDE

Na webových stránkách města Velké Pavlovice je článek o naší účasti v Bludově.
Z pořadu ČT2 Náš venkov - o rodině Mornstein-Zierotin. Dokument byl pořízen právě v té době, kdy jsme byli v Bludově i my.

Žádné komentáře:

Okomentovat