Každý si jistě vybaví ty romantické chvíle u táboráku, kdy se s písničkami v trampském a country stylu setkal. Jsme rádi, že na melodii těchto písní dokážeme i zatančit. Stali se z nás tedy přátelé country (nejen tanců), i když mnozí jimi byli už dávno před tím...

zkoušky v tělocvičně

zkoušky v tělocvičně
Zkoušíme v malé tělocvičně ZŠ v úterý od 19:00 hodin.

pondělí 14. dubna 2014

Jak bylo v Bludově

Podzimní "pohodářský" seminář v Bludově se nám natolik zalíbil, že jsme neodolali ani jarní nabídce. Tentokrát stál u mikrofonu Míra Ručka z Ostravy, v sále kulturního domu mu vydatně pomáhala jeho partnerka Anička. Seminář byl, oproti podzimnímu, jen jednodenní. Protože je Bludov až u Šumperka, cesta je daleká, tak jsme se rozhodli absolvovat výuku i s přespáním.... a dobře jsme udělali.
Míra pro nás připravil pestrou nabídku klasických country tanců - kruhových, řadových a čtverylek. Jednotlivé typy tanců se střídaly, po náročnějších následovaly jednodušší, a naopak. Pěkně jsme se zapotili, ale zase jsme nabrali sílu během oběda. Byla polévka s játrovými knedlíčky, moravský vrabec se zelím a knedlíky. To všechno jsme spláchli zlatavým mokem. Cestou do sálu jsme potkali cukrárnu... a neminuli jsme ji bez povšimnutí. Po polední pauze jsme se opět s chutí vrhli do dalších tanců.
Navečer jsme se ubytovali opět U Kláry a zašli si tam i na večeři. I když jsme na objednané jídlo čekali trochu déle, než jsme počítali, stálo za to. Opět to bylo vynikající.
A zase už jsme pospíchali do sálu. Účastníci dnešního tancování byli k neutahání a večer zorganizovali neoficiální výměnnou burzu tanečků. Zatancovali jsme si, poklábosili, popili a hodně dlouho po půlnoci jsme se dostali zpět na ubytovnu. Před spaním jsme si neodpustili krátkou pyžamovou párty.
Ráno jsme společně posnídali a vydali se - někteří rovnou domů, další využili čas k návštěvě přátel či k malému výletu.
Fotky už jsou ZDE.


Žádné komentáře:

Okomentovat