Každý si jistě vybaví ty romantické chvíle u táboráku, kdy se s písničkami v trampském a country stylu setkal. Jsme rádi, že na melodii těchto písní dokážeme i zatančit. Stali se z nás tedy přátelé country (nejen tanců), i když mnozí jimi byli už dávno před tím...

zkoušky v tělocvičně

zkoušky v tělocvičně
Zkoušíme v malé tělocvičně ZŠ v úterý od 19:00 hodin.

sobota 16. března 2013

Jak bylo v Brně

Přijali jsme pozvání Honky Tonk na desáté výročí vzniku této taneční skupiny, které se odehrálo v Dělnickém domě v Brně-Židenicích. U zrodu Honky Tonk stála skupina Paradox, která na včerejším bále nemohla chybět. Střídala se na pódiu s tříčlenným uskupením Gravit.
Duší a hnacím motorem Honky Tonk je Zuzka Kovandová. Nejenže nacvičuje a vymýšlí choreografie pro dospěláky z Honky Tonk, ale věnuje se i dětem ze souborů, fungujícím pod názvem Vinohraďánek.  Na country tance chodí k Zuzce kolem 70 dětí, ve čtyřech věkových kategoriích.
Z toho vyplývá, že jsme si na bále užili pestrou podívanou. Snad jen kromě dvou nejmladších dětských se na parketu vystřídali zástupci všech souborů. A kdo zná Zuzku, ten ví, že si nenechala ujít příležitost, aby nenaučila návštěvníky bálu i pár country tanců.

Na parketu bylo stále plno, přece jen bylo znát, že je tady více příznivců tancování. Country tance tady ale tančilo snad jen jedno menší uskupení a několik jednotlivých párů. Večer uplynul jako voda. Slibovali jsme si, že pojedeme domů trošku dřív. Doma nás v sobotu čeká další bál. Ani jsme se nenadáli a kapela odehrála poslední kousek....
Fotky od Franty.

Žádné komentáře:

Okomentovat