Každý si jistě vybaví ty romantické chvíle u táboráku, kdy se s písničkami v trampském a country stylu setkal. Jsme rádi, že na melodii těchto písní dokážeme i zatančit. Stali se z nás tedy přátelé country (nejen tanců), i když mnozí jimi byli už dávno před tím...

zkoušky v tělocvičně

zkoušky v tělocvičně
Zkoušíme v malé tělocvičně ZŠ v úterý od 19:00 hodin.

neděle 26. srpna 2012

Jak bylo v Sedleci

Náhoda tomu chtěla, že již během velice krátké doby jsme Sedlec navštívili podruhé. Před čtrnácti dny jsme byli přítomni setkání deseti kapel při Bluegrassu na vinici, teď se v areálu bývalých lázní konala opět country akce. Tentokrát to byl večer k tanci a poslechu za doprovodu dvou kapel - Čtyřlístku a Proto. Protože střídavě hrály kapely dvě, dávaly nám co proto ....že by byl od toho odvozen název kapely???!!
Předpovědi počasí nebyly na dnešní večer nijak příznivé, ale Manittou  se slitoval a usilovně nad Sedlecem rozháněl mraky... sem tam mu nějaký proklouznul, ale díky stanovým přístřeškům jsme se měli kam uchýlit. Kapely měly své zázemí ve velkoryse pojatém altánu. Kdo nechtěl, tak nezmoknul. Nám, jak už jsme několikrát dokázali, pár kapek při tancování nevadí.
Organizace večera se opět ujal Obecní úřad a Hasiči. Pro nasycení hladových byly k mání grilované speciality. Žíznivci měli stánek také na dosah ruky. Tak jsme tancovali a tancovali, kapely nás proháněly, protože přestávky byly minimální. Také se nám zdálo, že Čtyřlístek nějak zrychlil tempo. Kapelník nám prozradil, že se ještě kvůli nám krotili .
Posledně jsme slíbili místním, že je naučíme další tanečky. Řadového Pískajícího Rufuse jsme obohatili o variantu tančenou v kruhu. To se sedleckým děvčatům líbilo. Mohou takhle naprosto legálně měnit partnery, aniž by to někoho pohoršovalo. Ještě jsme je naučili Zuzanu. Doufám, že jsme je v jejich odhodlání založit vlastní taneční soubor utvrdili. Jejich nadšení a radost je vidět i na fotkách Franty Kobsy.
P.S. K článku o výletu k Falkensteinu je přidán dodatek - jak to bylo doopravdy s vykoupáním Růženky.

Žádné komentáře:

Okomentovat