Každý si jistě vybaví ty romantické chvíle u táboráku, kdy se s písničkami v trampském a country stylu setkal. Jsme rádi, že na melodii těchto písní dokážeme i zatančit. Stali se z nás tedy přátelé country (nejen tanců), i když mnozí jimi byli už dávno před tím...

zkoušky v tělocvičně

zkoušky v tělocvičně
Zkoušíme v malé tělocvičně ZŠ v úterý od 19:00 hodin.

neděle 12. srpna 2012

Jak bylo v Sedleci

Do Sedlece na VI. ročník festiválku Bluegrass na vinici jsme se vypravili, abychom si rozšířili obzory, trochu se i zaposlouchali a nejen pořád tancovali (moc nás nebylo, jen 2 páry). Letos se poprvé festiválek přesunul  z Brodu nad Dyjí do Sedlece u Mikulova, do pěkně upraveného areálu bývalých lázní. Díky tomu získal větší prostor, na kterém byl i, nad naše očekávání, hodně velký "plácek" na tancování. Pořadatelé (Helenka Nováčková, Early Times, Obec Sedlec a místní hasiči) se postarali o vynikající stravu a nápoje pro účastníky. Pro diváky bylo připraveno posezení pod stanovými přístřešky, což jsme při sobotních přeháňkách velmi ocenili.
Na pódiu se postupně vystřídali skvělí muzikanti Grandpa Max, Woraz, Popojedem,  Benefit, FOX, Early Times, Fiddle Dedee, Rostislav Kareš "Lišák", Flám a  BoB a o5šli kolem. Celým večerem nás provázel Josef Marián Kralovič, rodák z Velkých Pavlovic, který působí ve folkové skupině Úlety Josefa Kraloviče.
Jak už jsem se zmínila, bonusem letošního ročníku byl hladký betonový taneční parket, tak jsme nejprve doplnili vystoupení kapely Popojedem i o vizuální složku. Zprvu šlo o tančení v dešti, ale během jejich produkce si na nás posvítilo sluníčko a beton stačil i uschnout. Naše tančení vytrvale doplňovala jedna sólová tanečnice, která na sebe upoutala pozornost již vpádem na parket. V pauzách mezi písničkami jsem si musela dávat pozor, protože se mi obtancováváním snažila odloudit tanečníka... Jinak se kromě dalších tří párů a několika malých holčiček k tančení nikdo neodhodlal.
Pár lidí nás oslovilo, že by moc rádi nějaký taneček taky uměli... slovo dalo slovo a šli jsme bokem na trávě pilovat kroky Pískajícího Rufuse. Učeníchtivých tanečníků postupně přibývalo, a na place nás nakonec byla slušná řada. Místní děvčata tato zkušenost přímo nadchla, a když jsme se šli před odjezdem rozloučit, zastihli jsme je při přípitku k založení nové taneční skupiny.
Těšíme se za 14 dní, kdy bude právě tady country bál s kapelami Čtyřlístek a Proto.... budeme pokračovat ve výuce.....
Fotky ZDE a video ZDE.
Článek v novinách ZDE.

Žádné komentáře:

Okomentovat