Každý si jistě vybaví ty romantické chvíle u táboráku, kdy se s písničkami v trampském a country stylu setkal. Jsme rádi, že na melodii těchto písní dokážeme i zatančit. Stali se z nás tedy přátelé country (nejen tanců), i když mnozí jimi byli už dávno před tím...

zkoušky v tělocvičně

zkoušky v tělocvičně
Zkoušíme v malé tělocvičně ZŠ v úterý od 19:00 hodin.

úterý 10. dubna 2012

Velikonoce ve znamení turistiky

V sobotu jsme se byli podívat, jak už je psáno v minulém článku, v lednickém parku. Ne, že by to byl nějaký velký turistický výšlap, ale vítáním jara nabyl celý den sváteční pohody.
V neděli odpoledne jsme vyšli "pokořit" naše nejvyšší pohoří v okolí - Pálavu. Předpovědi počasí byly na tento den z celých velikonočních svátků nejméně příznivé. Pravda, že dost pofukovalo, při pohledu do krajiny bylo i několik míst, kde očividně pršelo. Zaparkovali jsme "u schodů", po jejich zdolání jsme se ocitli na cestičce k hradu. Tam kupodivu nefoukalo a my jsme v klidu obdivovali stráň plnou rozkvetlých kosatců (napočítali jsme čtyři různé barvy), hlaváčky jarní a spoustu dalších jiných kytiček (názvy neznáme). Z hradu jsme se trochu rozhlédli po krajině (tam přece jen pofukovalo) a vydali se po cestičce pučícím lesem a pod skalami k "Martince". Je fakt, že jsme vrchol nezdolali... ale tam už jsme byli mockrát. Obešli jsme hlavní kopec Pálavy zpět cestičkou ke schodům a pak k autům. Dole (kupodivu) opět nepříjemně vyfukovalo.
Večer jsme se sešli v klubovně, kde jsme zahájili letošní oslavy výročí založení firmy ZAF velosport. Součástí oslavy byly i velikonoční výlety. Je zajímavé, že na výletech nás bylo poskrovnu, ale na oslavu už nás přišlo mnohem víc .
V pondělí odpoledne jsme se opět prošli jarní přírodou, tentokrát po Pouzdřanské hadcové stepi. Počasí bylo mnohem příjemnější než v neděli. Bylo slunečno, poměrně teplo, tak nám ani nevadilo, že jsme strávili vyhlídkou na kopci docela dost času. Výlet jsme ukončili v Rybářské baště ve Strachotíně (losos byl už vyprodaný, hejka měli už jen pro nás).
Fotky z Pálavy, fotky z oslavy a fotky ze stepi už jsou na Rajčeti.

Žádné komentáře:

Okomentovat