Každý si jistě vybaví ty romantické chvíle u táboráku, kdy se s písničkami v trampském a country stylu setkal. Jsme rádi, že na melodii těchto písní dokážeme i zatančit. Stali se z nás tedy přátelé country (nejen tanců), i když mnozí jimi byli už dávno před tím...

zkoušky v tělocvičně

zkoušky v tělocvičně
Zkoušíme v malé tělocvičně ZŠ v úterý od 19:00 hodin.

neděle 15. května 2011

Jak bylo ve Zbraslavi

Už dlouho jsme na žádném bále nebyli. Do dalšího, který bude "až" za týden, se nám čekat nechtělo, tak jsme si zajeli do Zbraslavi. Většině z nás tento termín nevyhovoval, tak jsme nakonec jeli jen čtyři.
Ve Zbraslavi se konala už tradiční Country paráda pana starosty. Od letošního roku přejmenovaná na Country parádu paní starostky. Oproti předchozím ročníkům byl termín konání přesunutý. Tento fakt asi ovlivnil návštěvnost akce, která byla oproti předešlým letům velmi malá. Pořadatelé jistě prominou, ale nám to nevadilo. Měli jsme alespoň místo na tancování, které by jinak bylo v poměru k místům k sezení velmi malé.
V první (koncertní) části večera vystoupila trampská kapela Orion band. Většina skladeb, které hráli, byla z jejich vlastní dílny. Velmi nás zaujal především jejich pěvecký projev. Tím nechci říct, že by byli po hudební stránce horší. Ani jsme se nenadáli a hodinka s Orion band uběhla a na pódiu je vystřídali Noví Kaskadéři. Jak už je naším zvykem, vyběhli jsme na parket a téměř celý večer jsme jinde k vidění ani nebyli. Přetancovali jsme skoro celý náš repertoár. Jen kruhové tance a čtverylky se ve dvou párech nedaly... V průběhu večera vystoupila šestičlenná skupinka místních dam a dívek a předvedla své pojetí kankánu. Na děvčatech bylo vidět (kromě jiných předností) především jejich nadšení pro tanec a smysl pro humor.
Před půlnocí, kdy jsme začali zvažovat návrat domů, jsme podlehli žádosti místních, a zcela neformálně jsme je začali učit Pískajícího Rufuse. Jejich nadšení a zájem o výuku nás strhl natolik, že jsme přidali ještě i Zuzanu a pro pár vážných zájemců ještě i Country valčík. První dva tance jsme opakovali, pokud byla vhodná hudba, až do závěru večera. Našim novým žákům se tancování zalíbilo. Vypadá to, že ve Zbraslavi vzniká zárodek další taneční skupiny.
Doufám, že některé z nich uvidíme za týden v Pozořicích. Znovu si spolu zatancujeme a jistě je naučíme další taneček.
Fotky tentokrát nemáme.

Žádné komentáře:

Okomentovat