Každý si jistě vybaví ty romantické chvíle u táboráku, kdy se s písničkami v trampském a country stylu setkal. Jsme rádi, že na melodii těchto písní dokážeme i zatančit. Stali se z nás tedy přátelé country (nejen tanců), i když mnozí jimi byli už dávno před tím...

zkoušky v tělocvičně

zkoušky v tělocvičně
Zkoušíme v malé tělocvičně ZŠ v úterý od 19:00 hodin.

čtvrtek 31. března 2011

Večer s Vlastimilem Vondruškou

Místní knihovna organizuje asi 1x měsíčně zajímavé akce. Minulý měsíc to bylo setkání s amatérským autorem, folkovým muzikantem, textařem, cimbalistou Lukášem Růžičkou z Valtic. Toto představení pár z nás navštívilo, líbilo se, a už jsme se těšili na další avizované.

Včera to byl literárně divadelní večer s názvem „Hříšní lidé království českého“ s autorem historických detektivních románů Vlastimilem Vondruškou. Nás, milovníky country, přilákal i další host programu Petr Traxler ze známé skupiny Traxleři. Pan Vondruška poutavě vyprávěl o sobě, své tvorbě, ale hlavně o tom, co se dočetl v dobových zápisech a vyšetřovacích spisech. V původních historických pramenech nacházel příběhy veselé i vážné. Nás zaujala, mimo jiné, zmínka o tom, že „při tanci zvaném vrták mnohá děvečka obtěžkána byla“. Bohužel nám pan Vondruška nedokázal odpovědět, jak zmíněný tanec vypadal. To se v historických dokumentech nedočetl….

Další informace a fotografie na stránkách města Velké Pavlovice

Žádné komentáře:

Okomentovat