Každý si jistě vybaví ty romantické chvíle u táboráku, kdy se s písničkami v trampském a country stylu setkal. Jsme rádi, že na melodii těchto písní dokážeme i zatančit. Stali se z nás tedy přátelé country (nejen tanců), i když mnozí jimi byli už dávno před tím...

zkoušky v tělocvičně

zkoušky v tělocvičně
Zkoušíme v malé tělocvičně ZŠ v úterý od 19:00 hodin.

neděle 20. června 2010

Historie

Country tance jsme začali nacvičovat v únoru 2009 v rámci cvičení pro ženy (bylo původně prezentováno jako cvičení pro ženy i muže, ovšem takový odvážlivec mezi námi není). Pozvání naší cvičitelky Věry na country bál ve Velkých Pavlovicích, který pořádá organizace YMCA Rakvice, jsme přijali s podmínkou, že nás nějaké vhodné tance naučí. Nebylo to pro ni úplně snadné, protože sama žádný neuměla. Výuky se ovšem zhostila s vervou sobě vlastní. Do tělocvičny nakonec přišli i muži (zpočátku se někteří vzpírali). Na bále už jsme "zaváleli" a předvedli tři tance.
Do této chvíle, tj. do června 2010, jsme se naučili 28 tanců. Tančíme klasické country kruhové, čtverylky, řadové a párové tance. Umíme také několik line tanců. V současné době naše zkoušky navštěvuje 23 tanečnic a tanečníků.

Žádné komentáře:

Okomentovat